Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Европейски проект подготвя бъдещи български кадри в автотранспорта

Снимка: ПГТ-София

Нови практически знания и културен обмен осигури на учениците на софийската Професионална гимназия по транспорт проектът "Успешни за утрешния ден", финансиран по програма „Еразъм +“ на Европейския съюз и реализиран в Лайпциг, Германия. Целта на вече шестия им съвместен проект през последните години бе подобряване на професионалните компетенции чрез нови технологии в областта на автотранспортната техника. Едно от най-старите професионални училища в страната, основано през 1949 г., и до днес подготвя кадри в областта на автотранспорта. 
Според директора на гимназията инж. Валя Симеонова чрез подобни проекти се продължава приемствеността като се повишава качеството на предлаганото професионално обучение и нарастват шансовете на младите хора за успешна интеграция на пазара на труда. 
Участниците в образователния проект получиха Europass сертификати за мобилност.

Още от категорията

Половината българи не очакват скорошен край на войната в Украйна

49,9% от българските граждани не очакват войната в Украйна да приключи през настоящата година, 30,7 на сто поддържат обратното мнение, а останалите се колебаят. Това показва проучване на “Галъп интернешънъл”, проведено за БНТ между 1 и 9 февруари..

публикувано на 25.02.24 в 13:08

Лоши условия за планински туризъм

Планинската спасителна служба предупреждава за лоши уславия за туризъм във високите части на планините. Там е облачно, мъгливо, с положителни температури и умерен до силен вятър. Добре е туристите да се движат по маркираните маршрути и да не бъдат..

публикувано на 25.02.24 в 10:32

Стотици граждани в София изразиха солидарност с украинския народ

С шествие под надслов “ Украйна: Две години борба за живот, свобода и демокрация! Две години ЗАЕДНО и до победата на Украйна ” стотици граждани в София снощи отбелязаха годишнината от войната в Украйна. Колоната с разпънат български и украински флаг..

публикувано на 25.02.24 в 08:57