Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Европейски проект подготвя бъдещи български кадри в автотранспорта

Снимка: ПГТ-София

Нови практически знания и културен обмен осигури на учениците на софийската Професионална гимназия по транспорт проектът "Успешни за утрешния ден", финансиран по програма „Еразъм +“ на Европейския съюз и реализиран в Лайпциг, Германия. Целта на вече шестия им съвместен проект през последните години бе подобряване на професионалните компетенции чрез нови технологии в областта на автотранспортната техника. Едно от най-старите професионални училища в страната, основано през 1949 г., и до днес подготвя кадри в областта на автотранспорта. 
Според директора на гимназията инж. Валя Симеонова чрез подобни проекти се продължава приемствеността като се повишава качеството на предлаганото професионално обучение и нарастват шансовете на младите хора за успешна интеграция на пазара на труда. 
Участниците в образователния проект получиха Europass сертификати за мобилност.

Още от категорията

Родопската теснолинейка с празнична композиция за 3 март

И тази година честването на Националния ни празник 3 март, ще бъде съпроводено от традиционното пътуване със празнична композиция на родопската теснолинейка. За целта БДЖ и Гражданско сдружение "За теснолинейката" готвят развлекателна..

публикувано на 25.02.24 в 08:05

Необичайни срещи с пернати посред зима

Подранил предвестник на пролетта изненада жителите на село Подкрепа. Първият щъркел за тази година долетя ненадейно в хасковското село още преди жителите му да окачат мартениците . Щъркелът Данчо е подранил с цели 5 дни. Той е пристигнал на..

публикувано на 25.02.24 в 06:10

Пролетни температури в неделя

В неделя облачността ще бъде значителна, но само на отделни места в Западна България и планинските райони ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб, в Източна България - до умерен вятър от юг-югоизток. Минималните температури ще бъдат между 6° и 11°, а..

публикувано на 24.02.24 в 18:30