Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Приятно слънчево време в неделя

Снимка: Pixabay

В неделя над България ще преобладава слънчево време. Увеличения на облачността ще има главно в следобедните часове. Ще духа до умерен северен вятър. Максималните температури ще са между 23° и 28°, в София – около 24°.

Над планините преди обяд ще е предимно слънчево. След обяд облачността ще се увеличи, но ще се задържи почти без валежи. Ще духа до умерен вятър от северната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 17°, на 2000 – около 9°.

Над Балканския полуостров ще преобладава слънчево време, след обяд над планинските райони с по-значителни временни увеличения на облачността, но съществени валежи не се очакват. Температурите ще се задържат малко по-високи от обичайните за началото на октомври. Те ще се движат от 24° в София и Белград до 29° в Букурещ.

Над Южна, по-голямата част от Западна и Централна Европа, в поле на високо атмосферно налягане, времето ще бъде слънчево и топло за началото на октомври. По-значителни увеличения на облачността ще има над източните райони от средноевропейските страни, също и над Прибалтика, Беларус и Украйна, където ще преминава студен атмосферен фронт, свързан с циклон, с център над Баренцово море. Облачно, на много места с валежи от дъжд, а в най-северните райони и от сняг ще е времето над Северна Европа и северните райони от райони от Източноевропейската равнина. Над централните и южните райони от Европейска Русия ще бъде предимно слънчево. Под влияние на дълбок атлантически циклон над Британските острови ще преобладава облачно и валежно време, там ще е и ветровито. Най-хладно в Европа ще е в Санкт Петербург - 15°, най-горещо - в Мадрид - 32°.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Температури до 38 градуса в неделя

В неделя ще бъде предимно слънчево. Следобед над Източна България ще се развие купеста облачност, но само на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 33° и 38°, в..

публикувано на 24.08.24 в 18:30
Румен Радев

Славата на Шипченската епопея остава ненадмината

“ Многобройни са местата по българските земи, които пазят спомен за борбите за национално освобождение, но славата на Шипченската епопея остава ненадмината .” Това написа във фейсбук страницата си президентът Румен Радев по повод 147-ата годишнина от..

публикувано на 24.08.24 в 12:00

Засилен интерес към българския павилион на Венецианското биенале на изкуствата

Българският павилион на Венецианското биенале на изкуствата през тази година се радва на голям успех сред международните журналисти и посетители. “ За нас е огромно признание да бъдем отличени като един от павилионите, задължителни за посещение ”,..

публикувано на 24.08.24 в 10:59