Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Смесеното гласуване няма да затрудни избирателя, ще има видеонаблюдение

Росица Матева
Снимка: БТА

"Ще се гласува с 3 вида бюлетини в цялата страна, само в София в няколко кметства ще бъдат 4, като хартиените бюлетини ще бъдат с различна дължина в зависимост от броя на кандидатите, които са регистрирани във всяка Общинска избирателна комисия". Това каза пред БНТ заместник-председателят на ЦИК Росица Матева. По думите ѝ смесеното гласуване няма да затрудни избирателя. Хартиените бюлетини ще се пускат в една кутия, от машинното в друга, за да се улесни вотът и да няма объркване. "Всички мерки за гарантиране на честността на машинното гласуване са предприети. Машините са в частен склад, избран от Министерски съвет", каза още Матева. Тя уточни, че на предстоящите избори ще има видеонаблюдение, като очаква да няма проблеми с него.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Находка ни връща във времето, когато праисторически животни са населявали Родопите

Зъб от пещерен лъв е открит при разкопки в пещерното обиталище “Чая” край Чепеларе, съобщи Марин Господинов, директор на местния Музей на родопския карст. По думите му, това е изключително ценна и рядка находка за страната ни, а за Родопите –..

публикувано на 01.09.24 в 15:17

Няма ръст на чуждестранни туристи по Южното Черноморие

Броят на чуждестранните туристи, посетили южното ни Черноморие през летния сезон, е същият като през м.г., показват данните на Бургаското летище. 1,2 млн. чужденци са избрали през това лято нашите плажове – далеч по-малко от регистрираните през 2019 г...

публикувано на 01.09.24 в 10:52

Родопският град Маджарово е домакин на Фестивал на лешояда

Игри, прожекции на филми, наблюдение на птици и концерти на открито са само част от проявите в рамките на Седмото издание на Фестивала на лешояда, който ще се проведе от 6 до 8-ми септември в град Маджарово. Празникът ще отбележи Международния ден..

публикувано на 01.09.24 в 09:25