Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров ще играе на четвъртфинала на тенис турнира в Пекин

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Най-добрият български тенисист Григор Димитров постигна победа на турнира от ATP500 сериите в Пекин, след като надви четвъртия в световната ранглиста Холгер Руне - 6:3, 7:5 . Българският тенисист игра на много високо ниво и не даде много шансове на по-младия си съперник, който беше поставен трети в ранглистата на турнира. Димитров се класира за четвъртфиналите в надпреварата и в понеделник ще срещне друг водещ тенисист - Яник Синер, който е №6 в света. 

Това беше едва втори мач между Димитров и 20-годишният датчанин. В първата им среща на "Уимбълдън" тази година Руне успя да го победи. Победата е 34-та в кариерата на Димитров над тенисист от Топ 10 на ранглистата. Само през 2023 г. българинът печели за четвърти път срещу играч от първите десет, което е най-доброто му постижение от 2017 г. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Един загинал при взрив в склада край Елин Пелин, версиите за причините са различни

Почина мъжът, пострадал след взривовете в склада за фойерверки до село Елин Пелин. Проф. Николай Габровски от МБАЛСМ "Пирогов", където бяха приети пострадалите,  уточни, че лекарите са направили всичко по силите си и изрази съболезнования към близките...

публикувано на 26.07.24 в 09:02

ОБНОВЕНА: Подпалиха се складове за фойерверки край Елин Пелин, разпоредена е незабавна евакуация

Между град Елин Пелин и село Елин Пелин избухна пожар в склад за фойерверки, предаде БТА. В резултат на експлозията двама души – мъж и жена са с изгаряния трета степен и опасност за живота. Разпоредена е незабавна евакуация за жителите на село..

публикувано на 25.07.24 в 20:55

Времето се стабилизира, над Източна и Централна България отново ще превали

В петък  сутринта облачността над източната половина от страната ще се разкъсва и намалява, но след обяд отново ще се заоблачи и на места ще превали и прегърми. Минималните температури ще са между 16° и 22°, в София 16°. Максималните ще са от 27° до 32°,..

публикувано на 25.07.24 в 19:05