Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Български учен от Харвард печели престижна международна награда

Снимка: scholar.harvard.edu

Стефани Станчева, професор по политическа икономика в Харвардския университет, е един от двамата учени, които печелят тазгодишната престижна международна награда Bright Mind Award. Тя ще ѝ бъде връчена на церемония в Берлин на 14 ноември, съобщава The Harvard gazette. Наградата се връчва всяка година от Берлинския център за социални науки, като с нея се отличават млади учени с важен принос за политическите и икономическите реформи.

„За мен е истинска чест да бъда един от двамата носители на наградата Bright Minds Award - казва Станчева пред изданието. - Много съм щастлива, че работата ми, целяща да се потопя в умовете на хората и да разбера по-добре техните възприятия, възгледи и вярвания, резонира у другите“, казва тя.

Родената в Кричим Станчева се присъединява към факултета по социални науки в Харвард през 2016 г. Член е на Френския съвет за икономически анализи, който съветва френското правителство. Известна е с изследванията си на данъчните системи по света.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Димитри Никола Пандовски от Корча: "Ние сме българи и нищо друго!"

Редом с историко-географските области Гора и Голо бърдо, с компактно запазено българско население е и югоизточната част на Албания. Макар икономическата миграция в последните години и тук да е оказала негативното си влияние, българите в района на..

публикувано на 04.03.24 в 12:38

Д-р Евгения Вукадинова от Рим – здравеопазването ни е много комерсиализирано и това вреди на имиджа на България

В Италия пристига заедно с приятеля си уж за две седмици, без да подозира, че съдбата има други планове за нея. Днес, 30 години по-късно, д-р Евгения Вукадинова отдавна се е разделила с партньора си, има 24 годишна дъщеря и е все още в Рим, където е..

публикувано на 27.02.24 в 19:55
Славчо Пеев

Отиде си обичаният актьор Славчо Пеев

Почина известният и обичан български актьор и режисьор Славчо (Светослав) Пеев, съобщи директорът на Сатиричния театър Калин Сърменов. "Благодаря за смислените мигове. Аплодисменти и поклон!", написа Сърменов в профила си във Фейсбук. Славчо Пеев е роден..

публикувано на 27.02.24 в 17:25