Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

БНР премиерно показа нова версия на знаковата песен „Притури се планината“

Снимка: Ани Петрова

50 години след първия запис на "Притури се планината", БНР представи премиерно нова версия на знаковата българска фолклорна песен. Изпълнението е с участието на Детския радиохор, Симфоничния оркестър и Оркестъра за народна музика на БНР. 

Покойният академик Христо Недялков - дългогодишен диригент и ръководител на Детския радиохор, поставя песента в репертоара на хора, като кани композитора Юлиян Слабаков да направи обработка на песента на Стефка Съботинова"

Сега "Притури се планината" е изпълнена от представителните хорови състави на БНР. Диригент на записа е настоящият ръководител на Детския радиохор маестра Венеция Караманова. Режисьор на клипа е Любо Маринов, а оператор е Боян Карамфилов. Солист на Детския хор е Борис Стойнов. Звукозаписът е осъществен от звукорежисьорски екип на Първо студио на БНР.

БНР ще продължи да продуцира изпълнения на Детския радиохор, Симфоничния оркестър и Оркестъра за народна музика. Подготвя се нов запис. Бъдете част от това изживяване! 

БНР подкасти:

Още от категорията

Представят новия компактдиск на БНР "Български оперни гласове" в зала "България"

"ОПЕРНА ГАЛА" ни очаква тази вечер (8.12) в софийската зала "България". Три от музикалните състави на БНР – Симфоничният оркестър, Смесеният хор и Детският хор – представят новия компактдиск на БНР "Български оперни гласове". Солистите са световно..

публикувано на 08.12.23 в 10:15

Рок легендите от Сигнал празнуват 45 години с концерт в НДК

"Може би съвсем случайно минах – може би, може би…" Това са първите стихове на Надежда Захариева от песента "Може би" на легендарната група Сигнал. Но съвсем не случайно те са на родната музикална сцена вече 45 години и ще отбележат това с..

публикувано на 07.12.23 в 07:05

С голям фолклорен концерт Христофор Раданов празнува 80-ия си рожден ден

Диригентът и композитор Христофор Раданов ще отпразнува тази вечер 80-ата си годишнина с авторски концерт в Първо студио на Българското национално радио. Заедно с Оркестъра за народна музика на БНР, чийто ръководител е от 1991 до 2011 г., ще се..

публикувано на 07.12.23 в 06:35