Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България спира допуска на коли с руска регистрация

До края на ден понеделник, 2 октомври, ще започне да действа забрана за влизане на автомобили с руска регистрация и на територията на България, съобщи пред БНТ директорът на "Гранична полиция" гл. комисар Антон Златанов.

Преди два дни в позиция на ДПС депутатът Делян Пеевски поиска правителството незабавно да приложи европейската забрана за влизане в страната на автомобили с руска регистрация. Пеевски настоя министрите на вътрешните работи и финансите да разпоредят на гранична полиция и митниците да приложат изпратената преди повече от две седмици от Еврокомисията забрана, която е част от санкциите срещу Русия заради войната в Украйна. 

Антон Златанов каза, че за товарните автомобили забраната работи от няколко месеца. Мярката за тях е въведена от Еврокомисията на 11 септември и вече е в сила в Литва, Латвия, Естония, Полша, Финландия и в Норвегия. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

София вече има автобус за панорамна обиколка на централните градски забележителности

София отчита повишение със 7% на броя туристи за първото полугодие на 2024г. Ръстът е от 15% на годишна база за 2023 г., като туристопотокът дори е над нивата отпреди Covid-19. Тези оптимистични данни мотивират градската управа да организира..

публикувано на 04.08.24 в 09:35

В Твърдишкия Балкан посрещат с вкусен боб по хайдушки

В местността Хайдушка поляна в Твърдишкия Балкан днес ще се състои традиционният събор. Посетителите ще бъдат посрещнати с богата фолклорна програма, състезания за деца и възрастни и вкусен боб по хайдушки. Съборът е съществувал повече от 40 години,..

публикувано на 04.08.24 в 07:00

Слънчева неделя с превалявания

В неделя над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево. Купеста облачност ще има преди обед над крайните югоизточни райони и там на места ще превали. Следобед над Североизточна България и Родопите ще се развива купесто-дъждовна..

публикувано на 03.08.24 в 18:30