Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

“Светулки RUN” подпомага обучението на кучета водачи 

Снимка: “Светулки RUN”

От 19,00 ч. в столичната Борисова градина ще се проведе петото издание на благотворителното бягане “Светулки RUN” по петкилометрово трасе с начало и край езерото “Ариана”.  

“Светулки RUN” се организира от Софийския планински клуб в подкрепа на трудноподвижни или незрящи хора, провежда се на тъмно и участниците използват челници и фенерчета. Всички събрани средства от бягането се даряват в полза на неправителствени организации.

Тази година ще бъде подкрепена фондация “Очи на четири лапи” и нейната мисия да обучава кучета водачи за хора с увреждания.


БНР подкасти:

Още от категорията

Кристина де Бройн

Всяко четвърто българско дете живее в риск от бедност

От 2014 до 2021 г. България е успяла да намали детската бедност с 8,3%, сочи доклад на УНИЦЕФ, изследващ 40 страни от ЕС и Организацията за икономическо сътрудничество и развитие. Пред „Нова телевизия“ Кристина Де Бройн представител за България на УНИЦЕФ..

публикувано на 10.12.23 в 17:16
Времето остава топло за декември.

Седмицата започва с топло за сезона време и без валежи

В понеделник  минималните температури ще са от минус 3 до 2°, в София 0°. През деня ще е предимно слънчево. Предиобед на места в низините и котловините ще има мъгли и ниска облачност. Привечер от северозапад ще започне заоблачаване. М аксималните..

публикувано на 10.12.23 в 17:11

София подкрепя предложения от Еврокомисията регламент за ГМО храни и фуражи

На 11 декември в Брюксел министърът на земеделието и храните Кирил Вътев ще участва в заседание на Съвета на ЕС по земеделие и рибарство. На форумът ще се обсъжда искането на Еврокомисията за постигане на общ подход по Предложението за регламент..

публикувано на 10.12.23 в 14:19