Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

“Светулки RUN” подпомага обучението на кучета водачи 

Снимка: “Светулки RUN”

От 19,00 ч. в столичната Борисова градина ще се проведе петото издание на благотворителното бягане “Светулки RUN” по петкилометрово трасе с начало и край езерото “Ариана”.  

“Светулки RUN” се организира от Софийския планински клуб в подкрепа на трудноподвижни или незрящи хора, провежда се на тъмно и участниците използват челници и фенерчета. Всички събрани средства от бягането се даряват в полза на неправителствени организации.

Тази година ще бъде подкрепена фондация “Очи на четири лапи” и нейната мисия да обучава кучета водачи за хора с увреждания.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Отново дъжд – жълт код за валежи в 7 области на Западна и Югозападна България

Във вторник , 14 май, минималните температури в страната ще са между 5 и 10°, в София 7°. През деня облачността ще е значителна, след обяд над Западна България ще има кратки валежи, в планинските райони интензивни. Максималните..

публикувано на 13.05.24 в 19:35

България днес - 13 май 2024 г.

В „България днес“ на 13 май разказваме за международния форум в Атина, посветен на значението на Кирило-Методиевото дело за света, който се проведе на 11 май. По този повод ви срещаме с проф. Константинос Нихоритис – doctor honoris causa на..

публикувано на 13.05.24 в 19:00

България е представена на изложение на книгата в Подгорица

България е представена със собствен брандиран щанд на Международното изложение на книгата и образованието в Подгорица, което продължава до 17 май, съобщи БТА. Щандът е организиран от Посолството ни в Черна гора със съдействието и участието на..

публикувано на 13.05.24 в 14:49