Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ПП-ДБ внесе предложения за реформи в службите, ГЕРБ няма да ги подкрепи 

Снимка: БГНЕС

Парламентарната група на ПП-ДБ внесе в деловодството на Народното събрание законопроекти за реформи в службите за сигурност.  

По този повод съпредседателят на коалицията Кирил Петков съобщи, че е провел срещи с австрийския външен министър и парламентарни партии и темата е била “Шенген”. “Те заявиха, че най-големият въпрос във връзка с тяхното вето е сигурността на миграционните потоци, сигурността на границите, информационна сигурност”, добави той.  

Според Кирил Петков парламентът също носи отговорност за присъединяването на страната ни към Шенгенското пространство и това е причината да бъдат внесени законопроектите. Той изрази надеждата ГЕРБ, която “показва непълна готовност да подкрепи законите”, да промени виждането си. “Един от големите приоритети, за да подкрепим това правителство заедно, беше влизането ни в Шенген”, припомни бившият премиер.

По-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че партията му няма да гласува “за” предложените промени. С действията си в последно време директорите на службите с нищо на са направили впечатление, че трябва незабавно да бъдат свалени”, каза още той.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

57% от водата за водоснабдяване в България са загуби

През 2022 г. 2.78% от населението в България е било на режим на водоснабдяване поради недостиг на вода (засушаване), предимно сезонен. Най-засегнати са областите Ловеч (24.9%), Търговище (19.0%), Благоевград (14.8%) и Перник (12.9%), показват данните на..

публикувано на 23.08.24 в 18:03

Почитаме паметта на жертвите на тоталитарните режими

Днес отбелязваме Деня на памет за престъпленията на националсоциалистическите, комунистическите и други тоталитарни режими и за почитане на жертвите им.  Премиерът Димитър Главчев , който положи цветя пред Мемориала на жертвите на комунизма,..

публикувано на 23.08.24 в 13:45

Пленерът "Погановски манастир" събира в Цариброд творци от пет страни

Международният художествен пленер "Погановски манастир" ще бъде открит тази вечер в галерия "Методи Мета Петров" в Цариброд, съобщи мултимедийният портал на български и на сръбски език ФАР. Посетителите ще могат да видят творби от миналогодишния пленер,..

публикувано на 23.08.24 в 13:06