Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България иска да привлече товарен трафик от Казахстан

Министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков и посланикът на Казахстан Н.Пр. Виктор Темирбаев
Снимка: БГНЕС

Осигуряването на бърза и ефективна свързаност между Азия и Европа през българските пристанища е сред приоритетите на правителството. Това заяви министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков на среща с посланика на Казахстан Виктор Темирбаев. 

Двамата обсъдиха възможностите за привличане на транзитен товарен трафик между Азия и Европа и разгръщане потенциала на Черноморския регион, който е от ключово значение за Транскаспийския транспортен маршрут. 

Обсъдена бе и възможността за развитие на авиационната свързаност между държавите и договорно-правната база в областта на въздушния транспорт, която да предостави необходимите условия за извършване на редовни превози на пътници и товари. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

От северозапад започва ново захлаждане и превалявания с летни бури

В сряда  до обяд ще е слънчево. От северозапад мощно ще се заоблачи. Главно там ще има краткотрайни интензивни валежи с локални значителни количества и гръмотевични бури. Остава повишена опасността за градушки. Минималните температури ще са между 17° и..

публикувано на 23.07.24 в 19:05

България днес - 23 юли 2024 г.

В „България днес“ на 23 юли продължаваме темата за XVII Годишна конференция на Асоциацията на българските училища в чужбина, която днес и в сряда се провежда в Югозападния университет в Благоевград. При откриването на..

публикувано на 23.07.24 в 19:00

Български учени ще изследват близкия Космос от Антарктида

За първи път от Българската антарктическа база на остров Ливингстън ще се изследват детайлно пулсациите в йоносферата на Земята, причинени от слънчеви бури, активността на слънчевата корона. Това предвижда първият български полярен астрономически..

публикувано на 23.07.24 в 18:55