Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът Денков ще се срещне с германския канцлер Олаф Шолц

Снимка: БТА

Премиерът Николай Денков заминава за Берлин, където ще се срещне с федералния канцлер на Германия Олаф Шолц. В рамките на срещата им тази вечер двамата ще беседват по теми, свързани с Шенген, Западните Балкани, войната в Украйна и предстоящите разговори на най-високо ниво в испанския град Гранада. 

На 5 октомври в Гранада Денков ще участва в Третата среща на Европейската политическа общност, на която ще се обсъждат начините Европа да стане по-устойчива, просперираща и геостратегически значима.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Атанас Запрянов

В авиобазата край Пловдив няма да има съоръжения за ядрено оръжие

В авиобазата до с. Граф Игнатиево край Пловдив няма да има съоръжения за съхранение на ядрено оръжие. Това се казва в писмения отговор на служебния министър на отбраната Атанас Запрянов на въпрос, поставен от депутата Иван Петков от БСП. Министерството на..

публикувано на 24.07.24 в 11:08
Стокхолм и Отава

Българските посолства в Стокхолм и Отава предупреждават за измами за работа

За значителен ръст през летния сезон на случаите с измамени български граждани с обещания за работа в Швеция предупреждават от българското посолство в Стокхолм. В грама на представителството се отбелязва, че безработни, най-често с нисък социален и..

публикувано на 24.07.24 в 10:59

Президентството не носи отговорност за липсата на български посланик в Киев

Отговор на въпроса защо не е завършена процедурата за назначаването на предложения от външно министерство кандидат за български посланик в Украйна трябва да се търси от ведомството. Това посочват от прессекретариата на президента Румен Радев по повод..

публикувано на 24.07.24 в 09:02