Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът Денков ще се срещне с германския канцлер Олаф Шолц

Снимка: БТА

Премиерът Николай Денков заминава за Берлин, където ще се срещне с федералния канцлер на Германия Олаф Шолц. В рамките на срещата им тази вечер двамата ще беседват по теми, свързани с Шенген, Западните Балкани, войната в Украйна и предстоящите разговори на най-високо ниво в испанския град Гранада. 

На 5 октомври в Гранада Денков ще участва в Третата среща на Европейската политическа общност, на която ще се обсъждат начините Европа да стане по-устойчива, просперираща и геостратегически значима.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Според израелския посланик "Хизбула" и хутите държат 4-ма български заложници

"Хутите държат двама заложници от България. "Хамас" също държи двама заложници от България. Има стъпки, които България – както и всяка друга държава от ЕС – трябва да предприеме, за да предотврати бъдещи нападения и да се бори с терора", заяви посланикът..

публикувано на 23.07.24 в 08:57

Изложението "Ден на полето" събира земеделци в добричкото село Попгригорово

За трета поредна година в област Добрич ще се проведе земеделското изложение "Ден на полето". Организацията е дело на Добруджанския съюз на зърнопроизводителите и има за цел да събере на едно място земеделци, производители на семена, торове и..

публикувано на 23.07.24 в 07:05

Температурите леко се понижават

През нощта , главно в Североизточна България, ще има временни увеличения на облачността и на отделни места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. В останалите райони на страната ще е предимно ясно. Ще духа слаб вятър от север-североизток...

публикувано на 22.07.24 в 19:05