Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Миньори и енергетици продължават блокадата на пътища 

Снимка: БГНЕС

Магистрала “Тракия”, Проходът на Републиката и Подбалканският път при град Гурково и днес остават блокирани. Протестиращите миньори и енергетици от комплекса “Марица изток” са категорични, че ще затварят пътищата, докато правителството не изтегли териториалните планове за въглищните райони от европейските институции. 

“Плановете не са тези, които затварят централите, както те си го представят. Плановете помагат, когато пазарът затвори централите, когато те не могат да работят, защото има по-евтин ток от други източници”, коментира премиерът Николай Денков.  

Той отново покани представители на стачкуващите в Министерския съвет, за да влязат “в дълбочината на разговора”, тъй като голяма част от тях, по думите му, не разбират добре същината на плановете и как те биха им помогнали. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Горещините продължават и в събота

В събота ще преобладава слънчево време. Следобед над планинските райони ще се развива купеста облачност, но няма да вали. Ще духа слаб, в Източна България – до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 32° и 37°, за..

публикувано на 23.08.24 в 19:05

57% от водата за водоснабдяване в България са загуби

През 2022 г. 2.78% от населението в България е било на режим на водоснабдяване поради недостиг на вода (засушаване), предимно сезонен. Най-засегнати са областите Ловеч (24.9%), Търговище (19.0%), Благоевград (14.8%) и Перник (12.9%), показват данните на..

публикувано на 23.08.24 в 18:03

Почитаме паметта на жертвите на тоталитарните режими

Днес отбелязваме Деня на памет за престъпленията на националсоциалистическите, комунистическите и други тоталитарни режими и за почитане на жертвите им.  Премиерът Димитър Главчев , който положи цветя пред Мемориала на жертвите на комунизма,..

публикувано на 23.08.24 в 13:45