Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Волейболистите ни с минимален шанс за олимпийска квота  

Снимка: bvf.bg

Българският национален отбор по волейбол загуби с три на нула гейма (25:21, 25:17, 25:18) от Канада в група С на олимпийския квалификационен турнир в Сиан. Поражението на възпитаниците на Пламен Константинов в Китай почти сигурно слага край на надеждата им да спечелят една от двете квоти за Париж 2024.  

С три загуби и две победи българите останаха шести в своята група и снижиха до мимимум шансовете си да се изстрелят до второто място.  

До края на турнира остават две срещи – с Мексико и Белгия, които по-скоро ще бъдат важни за по-предно класиране в световната листа. В момента българите заемат 22-рото място.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Димово

Въпреки обещанията на политиците, българският Северозапад е все така беден

Северозападна България се свързва в представите на повечето хора с дивата природа, невероятно красивите гледки и богатото историческо наследство, което прави региона златна мина за културен и еко туризъм. Но това райско кътче на страната ни има и..

публикувано на 29.08.24 в 10:20

Фестивал на виното и фермерските деликатеси разбужда сетивата на гурманите в Плевен

Фестивал на виното и фермерските деликатеси ще се проведе от днес до 1 септември в двора на Регионален исторически музей - Плевен. Очакваниата са за незабравимо изживяване с най-доброто от българското вино и млечни и месни деликатеси от Северна..

публикувано на 29.08.24 в 08:10

Световен шампионат по фолклор разтърсва Черноморието ни

XIV Световен шампионат по фолклор "World folk 2024" се провежда на българското Черноморие. Същинското откриване на събитието, което има състезателен характер е от 19.30 часа на 29 август в Несебър. Състезателната програма продължава до последния ден на..

публикувано на 29.08.24 в 07:10