Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължава протестът на миньори и енергетици

Снимка: БГНЕС

И днес протестиращи миньори и енергетици от промишления комплекс “Марица изток” държат затворени магистрала “Тракия”, Прохода на републиката и Подбалканския път при град Гурково.

Блокадата остава, въпреки че снощи Народното събрание прие пътната карта за климатична неутралност, според която производството на ток от въглища ще продължи без ограничение до края на 2038 г. Недоволните продължават все така да настояват правителството да оттегли териториалните планове за справедлив преход от европейските институции.

Източник от ЕС: България би могла да изтегли териториалните си планове

Късно снощи хората на пътя нямаха единна позиция как да продължи протестът. Очаква се при тях да отидат синдикалисти, за да обяснят как приемат парламентарното решение и дали това всъщност са онези конкретни действия, които искат да видят от държавата.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Уникален тракийски храм в Пловдив може да бъде възстановен напълно

Тракийски храм от III век пр. Хр. без аналог у нас може да превърне 10 декара от пловдивския район "Южен" в археологически парк. Обектът се намира в основата на Голямата могила, която екип на Регионалния археологически музей проучва вече трета година...

публикувано на 23.08.24 в 11:31

Григор Димитров може да играе срещу Новак Джокович на четвърфинал на US Open

Григор Димитров ще играе срещу квалификанта Кириан Жаке от Франция в първия си мач на Откритото първенство по тенис на Съединените щати, което започва в понеделник. Българинът е поставен под номер 9 в последния за годината турнир от Големия шлем. По пътя..

публикувано на 23.08.24 в 11:15

ПП внася проектозакон за отмяна на определението за нетрадиционна сексуална ориентация

“Продължаваме промяната” ще внесе през следващата седмица проект за промяна на Закона за предучилищното и училищното образование, с който да бъде отменено наскоро приетото определение за нетрадиционна сексуална ориентация. Гласуваните текстове забраняват..

публикувано на 23.08.24 в 08:53