Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Участници от 57 държави бягат на юбилейния Софийски маратон

Снимка: @SofiaMarathon

Над 5 хил. бегачи ще се включат в традиционния Софийски маратон, който стартира днес в 9,30 ч. от Националната художествена галерия на площад “Княз Александър I”.

Участниците от 57 държави ще пробягат три дистанции – 10 км, 21 км и 42 км. Трасето им преминава през центъра на столицата близо до повечето исторически забележителности.

В юбилейното 40-о издание на маратона ще участват и 21 елитни атлети от прочутите школи в дългите бягания на Кения, Мароко, Етиопия и Руанда.

След масовия старт ще потеглят хората с трансплантации, придужени от медицински специалисти, както и участниците от ПараКидс, които помагат на хората със специфични потребности и в инвалидни колички.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Служебният премиер отговаря на въпроси на граждани

На въпрос на граждани, защо украинските бежанци са на хотел, а пострадалите от пожара в с. Воден във фургони , премиерът отговори на живо във "Фейсбук": "Не бих правил такова противопоставяне. Знаете, че украинските бежанци са бежанци от война...

публикувано на 23.07.24 в 12:16

Българският отбор се представи достойно на Международна олимпиада по математика

Най-добрите български ученици по математика спечелиха 5 медала с участието си в най-престижното състезание по математика в света за 2024 г. На 65-ата Международна олимпиада по математика българският национален отбор спечели 3 сребърни и 2 бронзови медала..

публикувано на 23.07.24 в 12:00

Българската дипломация чества 145 години от своето основаване

В резиденция "Бояна" служебният премиер външен министър Димитър Главчев приветства дипломатическите служители на прием за Деня на българската дипломатическа служба – 19 юли и 145-годишнината от основаването на службата. "Дипломатическата служба със..

публикувано на 23.07.24 в 11:51