Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българи, блокирани на летището в Тел Авив, се завърнаха у нас

Снимка: БГНЕС

На летище “София” кацна първият пътнически самолет, излетял от Израел след терористичните атаки на ислямистката групировка “Хамас”.

Николай Денков осъди терористичните атаки на “Хамас”

Правителственият „Еърбъс“ излетя за Тел Авив в 6,00 ч. тази сутрин веднага след полученото разрешение от израелските власти, за да евакуира сънародниците ни, съобщи правителствената пресслужба. На борда му е транспортният министър Георги Гвоздейков.  

Вчера около 50 българи бяха блокирани на летището в Тел Авив. Те са успели да напуснат Палестина и да се прехвърлят в Израел.

„Всички нискотарифни полети бяха отменени и пътниците от тях останаха там. Чухме много взривове, много се уплашихме за живота си”, разказа завърналата се на родна земя Калина. 



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Български ученици спечелиха 9 медала от олимпиади по физика в Иран и Грузия

Български ученици спечелиха пет медала - един сребърен и четири бронзови, на Международната олимпиада по физика в град Исфахан, Иран. В състезанието се включиха 198 участници от отбори от 46 държави. Сребърният медал беше завоюван от Баян Гечев от 12..

публикувано на 29.07.24 в 17:36

Земеделци даряват от продукцията си за свои колеги, пострадали при пожарите

Фермери даряват 19 камиона от продукцията си за пострадали от пожари земеделски производители в Южна България. Министерството на земеделието и Югозападното държавно предприятие подпомагат Националното сдружение "Обединени земеделски производители"..

публикувано на 29.07.24 в 15:41

Взрив в завода за целулоза край Свищов, огънят е потушен

Взрив е станал в завода за целулоза "Свилоза" край Свищов. Двама служители на ведомствената пожарна са с наранявания, съобщи министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.  Инцидентът е станал около 11.00 ч. Към момента огънят е напълно овладян..

публикувано на 29.07.24 в 14:16