Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Денков свиква заседание на Националния контратерористичен център заради ситуацията в Израел

Николай Денков
Снимка: БТА

Премиерът Николай Денков свиква в 18,00 ч. заседание на Националния контратерористичен център в Министерския съвет заради нападението на движението "Хамас" над Израел, съобщи правителствената пресслужба. Органът с координатор Държавна агенция "Национална сигурност" анализира терористичните заплахи и предлага на вътрешния министър определяне на нивото на заплахата и въвеждане на степен на готовност.

Българи, блокирани на летището в Тел Авив, се завърнаха у нас

Николай Денков осъди терористичните атаки на “Хамас”

Освен от служители на ДАНС дейностите на центъра се осъществяват от МВР, Държавна агенция "Разузнаване", служба "Военно разузнаване" и служба "Военна полиция" към Министерството на отбраната. 





БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Температури до 38 градуса в неделя

В неделя ще бъде предимно слънчево. Следобед над Източна България ще се развие купеста облачност, но само на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 33° и 38°, в..

публикувано на 24.08.24 в 18:30
Румен Радев

Славата на Шипченската епопея остава ненадмината

“ Многобройни са местата по българските земи, които пазят спомен за борбите за национално освобождение, но славата на Шипченската епопея остава ненадмината .” Това написа във фейсбук страницата си президентът Румен Радев по повод 147-ата годишнина от..

публикувано на 24.08.24 в 12:00

Засилен интерес към българския павилион на Венецианското биенале на изкуствата

Българският павилион на Венецианското биенале на изкуствата през тази година се радва на голям успех сред международните журналисти и посетители. “ За нас е огромно признание да бъдем отличени като един от павилионите, задължителни за посещение ”,..

публикувано на 24.08.24 в 10:59