Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

До 27 октомври ще се издават валидни документи за гласуване на местния вот

Снимка: Ани Петрова

Вътрешното министерство е създало организация, за да могат българските граждани без валидни документи като лична карта или личен зелен паспорт, защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок, да могат да упражнят правото си на глас на предстоящите местни избори. 

На гражданите, подали вече заявление за нова лична карта, ще бъде ускорено издаването на документи или удостоверение за изгубен, откраднат, повреден, унищожен или изтекъл за валидност документ. 

При невъзможност да бъде издадена нова лична карта до 27 октомври, по искане на гражданите ще бъде издавано нужното им удостоверение, с което да гласуват. Удостоверението ще служи само пред секционната избирателна комисия и е валидно за изборния ден - 29 октомври. Удостоверения за заявен постоянен и настоящ адрес се издават от общинската администрация, припомнят от министерството.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: Министерство на културата и туризма на Република Северна Македония

България и Северна Македония ще продължат съвместния културен календар

В Министерството на културата и туризма в Северна Македония посланикът на България в Скопие Ангел Ангелов и новият министър Зоран Лютков са обсъдили доброто сътрудничество и обмен на проекти във всички областта на културата, съобщават от македонското..

публикувано на 17.07.24 в 12:13
Пламен Димитров

2615 лева е минималната издръжка на тричленно семейство за един месец

Нужният месечен доход за издръжка живота на тричленно семейство с двама работещи и дете до 14 години е 2615 лв. към месец юни, сочи анализът на Конфедерацията на независимите синдикати в България - КНСБ. За сам живеещ човек са нужни 1453 лв. От КНСБ..

публикувано на 17.07.24 в 11:11
Паметникът на Васил Левски в Карлово

България отбелязва 187 години от рождението на Васил Левски

Себеотрицание, честност, борбеност и вяра в правото на национална свобода и достоен живот. Всичко това олицетворява един от най-обичаните български национални герои – Васил Левски. На 18 юли тази година България ще отбележи 187 години от неговото..

публикувано на 17.07.24 в 10:10