Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Модернизират уличното осветление в Босилеградско

Снимка: БТА

Община Босилеград получи финансова помощ за проект за повишаване на енергийната ефективност – реконструкция на системата за обществено осветление в селата, по публична покана на Министерството на минното дело и енергетиката на Сърбия, информира БТА. 

Във Върнячка Баня енергийният министър на Сърбия Дубравка Ханданович връчи договори за енергийно обновление на сгради с обществено значение на 21 кметства. Сръбското минисетрство на ергетиката финансира дейности за повишаване на енергийната ефктивност в размер на 4,5 млн. динара (около 38 000 евро). Срокът за изпълнение на проекта е една година. По него вече е монтирано светодиодно осветление в Босилеград и в съседното село Райчиловци.

По публикацията работи: Красимир Мартинов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българите от Цариброд искат отделен граничен пункт, за да стигат навреме на работа в София

Километрични опашки се образуват всекидневно през летния сезон на граничния пункт между Сърбия и България при ГКПП „Калотина“, което забавя преминаването на границата с часове. Освен неприятното и изтощително чакане за пътуващите от Западна Европа към..

публикувано на 14.07.24 в 19:58

"Да хванем иглата!" - или как в Япония се учат на българска бродерия

Уъркшоп по българска бродерия организира Ирен Величкова-Ямами - дългогодишна изследователка на това изкуството и автор на картата на България в шевици, подарена от самата нея на Националния исторически музей в София. Българката, която повече от 35..

публикувано на 14.07.24 в 08:14

Обсъждат създаване на международна асоциация на българите

Председателите на район Тараклия Лазар Дерменжи и на Съюза на банатските българи, депутатът в румънския парламент Георги Наков обсъдиха сътрудничеството и подкрепата в международни проекти, насочени към запазване на културното и историческо наследство на..

публикувано на 12.07.24 в 09:16