Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Външно министерство отправи предупреждение до българите в Йордания

Снимка: БГНЕС

Министерството на външните работи на България призова да се избягва посещението на райони в Йордания, където се провеждат демонстрации и има струпване на хора заради последната ескалация на израелско-палестинския конфликт. 

Ситуационният център на ведомството съобщи, че има масови протести в столицата Аман, градовете Зарка, Ирбид, Русейфа и в населени места от северозападната част на кралството. Следва да се избягват туристически посещения на граничните с Израел и Западния бряг региони и изброените градове. В столицата да не се посещават Старият град и джамиите „Ал-Хусейни“ и „Ал-Калути“, предупреждават от министерството. 

На евакуиращите се от Израел през Йордания се напомня, че трябва да имат предварително организиран транспорт, който да ги чака от йорданската страна на границата.

При нужда от съдействие българските граждани могат да се обърнат към посолството на България в Аман или на преките телефони на "Ситуационен център": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл: crisis@mfa.bg




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България - на фестивал на културното многообразие в Сарагоса

България беше достойно представена на традиционния празник на културното многообразие "Zaragoza Diversa", провел се на площада пред внушителната катедрала „Пилар“ в испанския град Сарагоса на 18 и 19 май. В него традиционно се включват представители..

публикувано на 20.05.24 в 19:18

Илияна Йотова откри в Мюнстер българския народен събор “Нишка от корен”

“ Няма малка България, има една България и тя е нашата Родина. Независимо къде сме избрали да живеем, ни свързва нишка, здрава като Кубратовия сноп .” С тези думи вицепрезидентът Илияна Йотова се обърна към сънародниците ни в Мюнстер на откриването на..

публикувано на 19.05.24 в 10:35

Най-много избирателни секции ще има в Турция за вота на 9 юни

Централната избирателна комисия определи местата и броя на избирателните секции в държавите, в които ще се гласува на 9 юни т.г. за национален и за европейски парламент. Най-много избирателни секции ще има в Турция – 166. В Обединено кралство..

публикувано на 18.05.24 в 17:04