Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Граждани се събраха в центъра на София в знак на солидарност с палестинците

Снимка: БТА

Десетки граждани се събраха пред Националния дворец на културата в центъра на столицата в знак на солидарност с палестинския народ. Част от тях носят палестински знамена. На място има засилено полицейско присъствие. 

"Българска гражданка съм. Тук съм, за да подкрепя палестинската кауза, тъй като Израел не за първи път напада Газа и постоянно разрушават абсолютно всичко. В момента е ситуацията в Газа става много опасна. Хората остават без храна, без вода, без ток, което, според мен, е нечовешко", каза участничка в митинга.

По-рано днес Столичната община забрани шествие, организирано от Комитета за защита на Йерусалим. Решението е взето въз основа на становища на Държавната агенция "Национална сигурност“ и Столичната дирекция на вътрешните работи.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Президентът връчва втория мандат за съставяне на правителство

В сградата на президентството днес от 11.00 часа президентът Румен Радев ще връчи мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, посочен от втората по численост парламентарна група в 50-ото Народно събрание – тази на..

публикувано на 22.07.24 в 06:10

Високи температури и валежи в понеделник

До полунощ облачността временно ще се разкъса. В понеделник преди обяд в по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. Около и след обяд отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще има краткотрайни валежи от..

публикувано на 21.07.24 в 19:05

Пожар бушува в Гърция до границата с България

Огън бушува на територията на Гърция на около километър и половина от българската граница, но бавно се движи към нея. Пожарът е върхов и се намира в изключително труднодостъпна местност. От гръцка страна гасят огъня с два хеликоптера и един самолет...

публикувано на 21.07.24 в 12:19