Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Военни медици получиха първите си офицерски звания

Снимка: БТА

Връчването на първо офицерско звание е преди всичко отговорност, която за вас ще се измерва всеки ден със здравето и живота на хората в армията и на гражданите на Република България и с вашата отдаденост към родината.”

С тези думи президентът Румен Радев се обърна към курсантите от специализация “Медицинско осигуряване на въоръжените сили“ на Висшето военноморско училище “Н. Й. Вапцаров“ на церемония за присвояване на първо офицерско звание. Държавният глава прие почетния строй и връчи дипломата и пагоните на курсанта първенец.

Три утвърдени институции – Висшето военноморско училище, Медицинският университет във Варна и Военномедицинската академия, успяха да обединят усилията си, за да стигнем до този знаменателен ден, в който за първи път завършват военни медици, които имат военно и медицинско образование”, заяви, на свой ред, военният министър Тодор Тагарев, изразявайки надеждата да виждаме подобно сътрудничество и в други случаи за доброто на България.

Сред гостите на церемонията беше също началникът на отбраната адм. Емил Ефтимов.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Населението на България продължава да намалява

Макар естественият прираст в страната да се е върнал в границите преди епидемията от Covid-19, населението в повечето общини продължава да намалява, информира репортерът на БНР Наталия Ганчовска. Най-голям спад се наблюдава в големите общини – София,..

публикувано на 12.05.24 в 09:00

Националната телефонна линия за деца си търси разпознаваемо лого с конкурс

Детски конкурс за лого на Националната телефонна линия за деца (НТЛД) 116 111 и чат приложението към нея обявиха от Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД). В него може да участват вдъхновени художници на възраст между  11 и 16..

публикувано на 12.05.24 в 08:15

Слънчева неделя с превалявания

В неделя ще преобладава слънчево време. Следобед ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали. Ще има условия за градушки. Минималните температури ще бъдат между 7° и 12°, в София около 7°, а максималните – между 18° и 23°,..

публикувано на 11.05.24 в 18:30