Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Радев:

Управляващите разиграват грозен политически театър

Снимка: БТА

“Очевидно беше, че кабинетът няма да падне, защото користните интереси, които обвързват управляващите, са много по-силни от всички имитации на реформи и на приоритети, коментира вчерашния вот на недоверие президентът Румен Радев.

Според държавния глава проблемът е че управляващите имат две програми и официалната се изпълнява със спорна ефективност, тъй като е подчинена на неявната, а именно “за превземане на кадровите лостове на властта и за захранване на нашите фирми”.

Най-жизненоважната част в тази неявна програма е ултиматумът за цялост на сглобката чрез опрощаване на старите грехове на коалиционните партньори и тяхното избелване”, добави президентът. По думите му, неуспешният вот на недоверие към кабинета означава “да продължим да наблюдаваме, дори да се наслаждаваме на този грозен политически театър, отблъскващ здравомислещите хора”.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков с посланика на Аржентина в България Н. Пр. Алехандро Зотнер Мeйер

Аржентинци могат да преподават в България, а българи в Аржентина родния си език

Възможността учители от Аржентина да преподават испански език в български училища обсъдиха министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков и посланикът на Аржентина в България Н. Пр. Алехандро Зотнер Мейер.  Посланик Мейер е предложил да..

публикувано на 08.10.24 в 15:04

Възможностите си за културен туризъм представят във Велико Търново 10 държави

От 8 до 10 октомври в Бизнес център Велико Търново в старопрестолния град ще се проведе 19-о издание на Международното изложение "Културен туризъм". Специализираната туристическа борса ще представи туристическия потенциал в областта на културата на..

публикувано на 08.10.24 в 06:45

Слънчев вторник в България, в София – до 24 градуса

Във вторник , 8 октомври,  минималните температури ще са хладни – между 5 и 10°, в София 7°. На места в котловините и низините ще има мъгли. През деня ще е предимно слънчево. Максималните температури ще са от 23 до 28°, в София - 24°. След обяд от..

публикувано на 07.10.24 в 19:45