Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България застава категорично зад Израел

Снимка: БГНЕС

България осъжда остро терористичния акт на "Хамас" и застава категорично зад Израел. Това послание отправиха президентът Румен Радев, председателят на Народното събрание Росен Желязков, вицепремиерът Мария Габриел и и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов, които участваха в проведената от организацията на евреите в България "Шалом" молитва за мир в централната Софийска синагога. Събитието е в знак на съпричастност към жертвите на безпрецедентната терористична атака на радикалното палестинско движение "Хамас" срещу Израел на 7 октомври и призив за мир в региона. На молитвата присъстваха и министри, депутати, посланици и представители на еврейската общност в България. Те изказаха мнението, че Израел има право да отговори с всички средства, разрешени от международното право. От изключителна важност е заложниците, държани от терористите, максимално бързо да бъдат освободени, подчертаха представителите на различните власти в България. Беше изразена надежда, че конфликтът няма да се разрасне в целия регион. Информацията е на репортерката Марта Младенова.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Перник посреща делегатите от Федерацията на европейските карнавални градове

Перник ще бъде домакин на откриващата се днес четиресет и четвърта годишна среща на Федерацията на европейските карнавални градове, съобщиха от общинската администрация. Очаква се над 100 делегати от 20 държави да изберат нов председател и ново..

публикувано на 13.05.24 в 06:00

Облачно време с превалявания в понеделник

В понеделник ще се задържи предимно облачно. Преди обед в Източна България все още ще вали дъжд. Следобед превалявания ще има на места в Западна България. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще бъдат между 7° и..

публикувано на 12.05.24 в 18:30
Атанас Запрянов

Цивилните граждани може да преминават военно обучение

Стратегическият преглед на отбраната ще препоръча изследване на възможността цивилните да получават военно обучение, заяви служебният военен министър Атанас Запрянов. Военно обучение за цивилни - от "Нужно е" до "Хващам самолета и изчезвам"..

публикувано на 12.05.24 в 13:28