Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Затруднен е трафикът от гръцка страна при граничния пункт Промахон

На главния граничен пункт към Гърция "Промахон" от гръцка страна се е образувала опашка от превозни средства заради предприети от гръцките власти мерки за сигурност, съобщи Вътрешно министерство. Според гръцките представители, заради засилени мерки за сигурност е въведен 100-процентов граничен контрол. 

На 16 октомври предстои координационна среща на българските и гръцките гранични власти, за да се уточнят мерки за облекчаване на трафика. От българска страна на граничния пункт "Кулата" трафикът към пункта "Промахон" е нормален. От "Гранична полиция" препоръчват на пътуващите към Гърция освен "Промахон" и "Маказа" да използват и останалите преходи по българо-гръцката граница. Интензивен е и трафикът на изхода по българо-румънската граница. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

МВнР: Българите да не пътуват до Япония заради опасен тайфун

Министерството на външните работи препоръча на българските граждани, пребиваващи в Япония или планиращи да посетят страната, да се въздържат от пътувания там през следващите четири дни заради вилнеещата тропическата буря “Шаншан”. От ведомството..

публикувано на 30.08.24 в 14:33
Снимка: Зелен образователен център, гр. Шабла

"Непораснали деца" пускат хвърчила над плажа край Шабла

Пъстри хвърчила ще полетят към небето над Шабла през последните почивни дни на август, за да създадат усещане за свобода и да напомнят, че лятото все още е тук. Тринайсетото издание на Фестивала на хвърчилата ще се състои в местността “Малкото..

публикувано на 30.08.24 в 10:10

Летен бал събира банатските българи в с. Бърдарски геран

За поредна година в белослатинското село Бърдарски геран ще се проведе Бал на банатските българи. Събитието се провежда вече около 10 години и е повод хора от близо и далеч да се срещнат в родното си място, предаде БНР Видин. По време на..

публикувано на 30.08.24 в 08:55