Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България има една от най-сигурните външни граници в ЕС

Снимка: БГНЕС

Сега България има една от най-сигурните външни граници в ЕС, коментира вицепрезидентът Илияна Йотова, запитана дали страната е подготвена за бежанска вълна от Близкия Изток. Вижте какво се случва в Италия, в Гърция, каза Йотова пред журналистите. 

„Независимо от многото гласове, които чуваме не само в страната, но и отвън, на скептиците за нашето влизане в Шенген, аз смятам, че и този път България ще се справи. Разбира се, това не е само наша задача. Упрекът ми е към европейските институции, защото знаете, че пактът за миграция е блокиран. Част от клаузите вътре не са изгодни за България, защото ще продължи да действа Дъблинското споразумение", посочи Йотова. Според нея това ни обрича да бъдем страна, която основно ще се грижи за мигрантите, които ще стъпят за първи път в територията на ЕС, минавайки именно българската граница.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Български ученици спечелиха 9 медала от олимпиади по физика в Иран и Грузия

Български ученици спечелиха пет медала - един сребърен и четири бронзови, на Международната олимпиада по физика в град Исфахан, Иран. В състезанието се включиха 198 участници от отбори от 46 държави. Сребърният медал беше завоюван от Баян Гечев от 12..

публикувано на 29.07.24 в 17:36

Земеделци даряват от продукцията си за свои колеги, пострадали при пожарите

Фермери даряват 19 камиона от продукцията си за пострадали от пожари земеделски производители в Южна България. Министерството на земеделието и Югозападното държавно предприятие подпомагат Националното сдружение "Обединени земеделски производители"..

публикувано на 29.07.24 в 15:41

Взрив в завода за целулоза край Свищов, огънят е потушен

Взрив е станал в завода за целулоза "Свилоза" край Свищов. Двама служители на ведомствената пожарна са с наранявания, съобщи министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.  Инцидентът е станал около 11.00 ч. Към момента огънят е напълно овладян..

публикувано на 29.07.24 в 14:16