Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Към България не се очаква бежански поток от Близкия изток

Снимка: БТА

"Подкрепата за Украйна е подкрепа за нашата сигурност. България категорично осъжда терористичната организация „Хамас". Трябва да следим хуманитарната ситуация и глобалните рискове" - заяви вицепремиерът и външен министър Мария Габриел пред форума "Среща на бизнеса с правителството". На този етап България не е страна, накъдето би се насочил мигрантски поток от Близкия изток. 

Според Габриел, въпросът за пречките пред България да влезе в Шенген трябва да бъде зададен на двете държави, които са скептични. „За мен е важно България да продължава много ясно да изказва своите аргументи. Шенгенското пространство ще работи по-добре, ако България и Румъния са в него“, категорична е Габриел. „Факт е, че трябва да има комуникационна кампания за еврото, трябва да успокоим страховете на хората", добави тя.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 8 август 2024 г.

Темите в "България днес" ще ни заредят с ведрина и доза патриотизъм – срещаме ви с някои от децата, отличени за  творческите си интерпретации на тема "Моят корен български". Доколко България е важно понятие за българчетата в района на Париж ще разберем от..

публикувано на 08.08.24 в 19:00

Борбата с огнената стихия в Славянка продължава

Над 150 огнеборци продължават битката с пожара в западния дял на планината "Славянка". На гръцка територия се активираха няколко огнища и успяха да навлязат в наситена с хвойнови насаждения гора на българската територия. За да се спре..

публикувано на 08.08.24 в 15:53

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 12

В дванайсетия брой на предаването, с водещ - Красимир Мартинов, слушайте: С какво българчета от чужбина свързват България – в контекста на резултатите от приключилите конкурсите за деца на Изпълнителната агенция за българите в чужбина;..

публикувано на 08.08.24 в 12:00