Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът: Ако се налага, ще има още евакуационни полети от Израел

Снимка: БТА

Няма точна информация за това, колко са българите в ивицата Газа. Това обяви пред медиите премиерът Николай Денков. Той посочи, че с част от сънародниците ни там към момента няма връзка. Страната ни не може сама да организира хуманитарен коридор за извеждането на наши сънародници оттам. Акцията по тяхното извеждане може да бъде "част от общото усилие за хуманитарни коридори на всички чужденци". 

Относно българите в Израел той заяви, че ако се налага, ще има още евакуационни полети от Тел Авив с правителствения самолет. Денков повтори, че няма непосредствена опасност от миграционен поток към България в следващите дни. "Трябва да сме готови за по-тежко развитие на бежанската вълна, но не очакваме непосредствена такава", отбеляза той.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ретро парад на автомобили в Кърджали

Автомобили и мотопеди с колекционерска стойност ще бъдат изложени днес в Кърджали в рамките на откриващия се Ретро авто парад. Ретро парадът е част от инициативата на община Кърджали “Дни на приятелството” и по традиция ще завърши с дефиле на..

публикувано на 14.07.24 в 07:00

Ретро автомобили и джаз си дават среща в Поморие

За поредна година Поморие кани любителите на джаза и ретро автомобилите на фестивала "Анхиало Classic Cars & Jazz Fest". Той се организира от "Classic Car Поморие" в партньорство с Авто мото клуб "Анхиало" и Народно читалище "Просвета 1888", Поморие...

публикувано на 13.07.24 в 07:10
Снимката е илюстративна

Обявено е частично бедствено положение заради пожарите в България

Заради два големи пожара областният управител на Хасково Мехмед Атаман обяви частично бедствено положение в общините Ивайловград и Тополовград , съобщи пресцентърът на областната администрация в Хасково. На 12 юли около 14:40 часа са възникнали две големи..

публикувано на 12.07.24 в 19:15