Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Kris Gran представя дебютния си албум в София

Снимка: Румина Георгиева

Един от най-лиричните млади гласове в родната поп музика – Kris Gran, е готов с дълго работения си и очакван дебютен албум. Името му "Две сърца" обединява песните в него, посветени на любовта. Тази вечер изпълнителят и автор на песни Kris Gran представя албума си с концерт в София.

Зад псевдонима Kris Gran стои Кристиан Грънчаров. От 6-годишен свири на пиано в родния си град Бургас, а когато е на 9, баща му започва да го учи на китара. След като спечели сърцата на всички любители на музиката с участието си в телевизионния формат "Гласът на България" през 2017 г. в отбора на Графа, той завърши "Поп и джаз пеене" и "Педагогика на обучението по музика" в Музикалната академия в София.

Преди три години Kris Gran започна работа по дебютния си албум "Две сърца", който вече е факт. Той съдържа 9 песни, в които поп стилът се смесва с хип-хоп, регетон, диско и дори по-твърдо звучене.

"Песните разказват различни истории. Някои от тях са излезли от фантазията ми, а други – от реални случки в моя живот", споделя Kris Gran, който е автор на музиката и текстовете на всичките си песни. По аранжиментите в "Две сърца" Kris Gran работи с китариста Христо Нейчев и басиста Емилио Мархолев, с които излиза и на сцена за концертите си.

"Две сърца" е реализиран с финансовата подкрепа на Община Бургас, а концертът в столичния бар "Петък", с който Kris ще представи на живо дебютния си албум е с финансовата подкрепа на Национален фонд "Култура".


Снимки: Магдалена Михранова, Иван Бъчваров, Румина Георгиева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"През 100 земи" – Вяра Панталеева ни води на пътешествие към нас самите

Вяра Панталеева посрещна пролетта и влиза в лятото с нова песен. "През 100 земи" е подобен на сън приказен разказ за личностното пътешествие, в което рано или късно всеки от нас се отправя. Мистиката в музикален аспект е загатната с лек ориенталски..

публикувано на 13.06.24 в 10:15

Хорове от България, Сърбия и Ангола ще огласят черноморския град Балчик

22 хорови състава от България, Сърбия и Ангола се включват в тазгодишното издание на Международния хоров фестивал "Черноморски звуци" в  град Балчик от 12 до 16 юни. Освен в четирите фестивални вечери, по време на гостуването си в Белия град..

публикувано на 12.06.24 в 07:35

"Лято"

На прага на лятото двама братя – Явор и Виктор Георгиеви – ни предлагат най-новата си песен, озаглавена точно така – "Лято". Поднасяйки ни светло и ведро звучене, тя излиза от новия им проект SinFin. Миналата 2023 г. Явор и Виктор издадоха..

публикувано на 10.06.24 в 10:15