Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Urban Wine Fest завладява Пловдив

Снимка: Facebook /Международен ден на мавруда

Международният ден на Мавруда ще бъде отбелязан в Пловдив на 21 и 22 октомври с богата дегустационна и развлекателна програма. Посетителите на Urban Wine Fest – Пловдив 2023 ще се запознаят с над 40 местни сортове вина, представени от винени експерти и ще се насладят на вкусна улична храна. Вината ще се предлагат под формата на дегустационни сетове, на чаша или на бутилка. За истинското празнично настроение ще допринесат изпълненията на Духов оркестър „Пловдив“ и подбраната музика от DJ Manev. Входът е свободен, а консумацията и дегустациите ще се заплащат на място.

Международният ден на Мавруда е посветен на един от най-ценените български сортове вино. Събитието се организира от Българската асоциация на винените професионалисти и се провежда за четвърта година. През тази година Международният ден на мавруда се празнува с цели четири двудневни градски винени фестивала в София, Велико Търново, Варна, а през този уикенд - в Пловдив.

Вижте още :

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Доц. Росен Калпачки

България е сред страните с най-много жертви на инсулти в ЕС

В България умиращите от инсулт са четири пъти повече, в сравнение с останалите държави в ЕС, сочи доклад на Европейската комисия от 2021г. През 2023 г. в страната ни са регистрирани 45 хиляди пациенти с инсулт, от които над 5500 са починали..

публикувано на 27.06.24 в 19:58

България днес - 27 юни 2024 г.

Българското слово е водещата нишка на в програмата ни на 27 юни, защото в София започна международен форум, посветен на кирилицата. За литературното вдъхновение на сънародниците зад граница и картината на  българския културен живот в чужбина говорим със..

публикувано на 27.06.24 в 19:00

Президентът няма да ръководи българската делегация на срещата на НАТО

Президентът Румен Радев не приема предложението на Министерския съвет да ръководи българската делегация и да участва в срещата на държавните и правителствени ръководители във Вашингтон, съобщиха от президентството. Държавният глава не приема..

публикувано на 27.06.24 в 18:35