Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Избраха проф. Станимир Сираков за лекар на 2023 г.

Снимка: БГНЕС

Проф. д-р Станимир Сираков получи наградата "Лекар на годината" за 2023-та. Той е част от екипа на болница "Св. Иван Рилски" и ръководи сектор "Интервенционална рентгенология".

Носителят на отличието заяви: "Пожелавам си малко повече разбиране и синхрон в работа с административните органи като здравното министерство и Здравната каса, защото без тях не може да утвърдим повечето неща - те са новаторски както за Европа, така и за света, а крайният печеливш е българският пациент. Той да има достъп до това модерно лечение, навреме и то осъществено тук, в България, а не в чужбина." 

Проф. Станимир Сираков е сред водещите световни специалисти в лечение на мозъчно-съдови зaболявания. Д-р Сираков извърши първата иновативна операция за България на мозъка на момче през вената на крака му.

Още от категорията

Д-р Евгений Кара – лечителят на души, в който се уповават все повече хора

Хората в шуменското село Никола Козлево смятат себе си за благословени, защото ден и нощ могат да почукат на една врата и да разтоварят болката си. С усмивка и добра дума ще ги посрещне докторът, който не просто облекчава физическите им страдания, но..

публикувано на 19.02.24 в 09:31
Алесандро Масачи се гордее с българските си корени

Италианският актьор с български произход Алесандро Масачи ще се появи и в нашенски сериал

Роден е в Италия преди 26 години. Майка му е българка, баща му - италианец, а той се гордее, че е носител на две култури и на два езика. Признава, че в София с чувства у дома. А голямата му любов е киното. Алесандро Масачи решава да стане актьор когато е..

публикувано на 15.02.24 в 10:05

Трифон Силяновски – ерудитът, когото комунистическата власт не успя да прекърши

В онова убого време на издялани по партиен калъп човеци да " стърчиш " със собствена осанка било грях, заплащан често с физическо унищожение. Някои обаче оцелявали – с потрошено от изстъпленията в комунистическите лагери тяло, ала с..

публикувано на 14.02.24 в 10:50