Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Автопоход тества електроколите в България

Снимка: pixabay

Колко харчат електромобилите, има ли достатъчно зарядни станции в България, може ли да се стигне до морето и обратно с електрическа кола, може ли електромобил да „отвлече“ собственика си? На тези и други въпроси търсят отговор участниците в авто похода "EV Tour 400 Голямото премерване". 400-километровият електромобилен поход се провежда на 21 октомври с начална точка София. В него ще участват над 60 коли на батерии от водещи световни марки. Маршрута на изпитанието е София – Пловдив – Карлово – София по магистрала Тракия и Подбалканския път. Шофира се с еднакво темпо и зареждането е на едни и същи станции. Прецизно се замерва разходът на електрически ток за всеки от автомобил и параметрите на зареждане и изразходване на батерията при еднакви пътни и атмосферни условия. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Задава се фестивалът на модерния градски човек

Фестивалът на модерния млад градски човек "My Sofia. Youth with causes" ще се проведе за трети път на 9 и 10 август (петък и събота) в сърцето на столицата.  Проучване сочи София като най-уютния пристан за пенсионер от ЕС Двудневното..

публикувано на 07.08.24 в 09:15

Слънчево и умерено топло ще е над страната в сряда

В сряда, 7 август, ще е слънчево със слаб до умерен северен вятър. Минималните температури ще са между 13 и 20°, в София 13°. Максималните ще са от 29 до 34°, в столицата 30°.  По Черноморието  ще е слънчево с умерен североизточен бриз...

публикувано на 06.08.24 в 19:35
Първа награда: Александра Тихов, 9 г.- Училище „Българче“, Лондон – Великобритания / Рилски манастир

Награждават българчета зад граница - победители в конкурсите за литература, рисуване и пеене на ИАБЧ

На 7 август в Националния дворец на децата в София е тържествената церемония за награждаване на отличените участници в ежегодните издания на творческите конкурси за деца от българските общности по света, организирани от Изпълнителната агенция за..

публикувано на 06.08.24 в 19:30