Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Угасиха пожара край Понор, Безден и Василовци 

Снимка: БТА

Големият пожар край селата Понор и Безден, община Костинброд, и Василовци, община Драгоман, е потушен. Пожарникари, горски служители и доброволци се пребориха с огнената стихия, разпростряла се на площ от около 1200 декара дъбови и борови гори. 

Бяха използвани 11 противопожарни автомобила, но заради силния вятър гасенето от въздуха на тлеещите огнища се оказа невъзможно. Ситуацията беше овладяна, без да се наложи евакуация на бедстващи хора от трите села в Софийска област. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В Бургас почетоха паметта на загиналите в катастрофа с мигранти полицаи

Полицаи и граждани участваха в Бургас в благотворително пешеходно шествие в памет на двама служители на МВР – Атанас Градев и Йордан Илиев, загинали на пътя. Днес се навършват 2 години откакто автобус с мигранти блъсна на кръгово кръстовище в морския..

публикувано на 25.08.24 в 13:41

Родителски организации защитиха Закона за предучилищното и училищното образование

Около 40 родителски организации от цялата страна подкрепиха промените в Закона за предучилищното и училищното образование, забраняващи пропагандата на нетрадиционна сексуална ориентация в училищата. Според тях Конституцията позволява ограничаване на..

публикувано на 25.08.24 в 12:22

Естония пуска две евромонети по дизайн на българина доц. Светлин Балездров

Естонската централна банка пусна колекционерска монета, чието художествено оформление е дело на българския дизайнер и преподавател в Националната художествена академия доц. Светлин Балездров. Монетата с номинал от 8 евро е изработена от сребро, има..

публикувано на 25.08.24 в 11:23