Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Угасиха пожара край Понор, Безден и Василовци 

Снимка: БТА

Големият пожар край селата Понор и Безден, община Костинброд, и Василовци, община Драгоман, е потушен. Пожарникари, горски служители и доброволци се пребориха с огнената стихия, разпростряла се на площ от около 1200 декара дъбови и борови гори. 

Бяха използвани 11 противопожарни автомобила, но заради силния вятър гасенето от въздуха на тлеещите огнища се оказа невъзможно. Ситуацията беше овладяна, без да се наложи евакуация на бедстващи хора от трите села в Софийска област. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

57% от водата за водоснабдяване в България са загуби

През 2022 г. 2.78% от населението в България е било на режим на водоснабдяване поради недостиг на вода (засушаване), предимно сезонен. Най-засегнати са областите Ловеч (24.9%), Търговище (19.0%), Благоевград (14.8%) и Перник (12.9%), показват данните на..

публикувано на 23.08.24 в 18:03

Почитаме паметта на жертвите на тоталитарните режими

Днес отбелязваме Деня на памет за престъпленията на националсоциалистическите, комунистическите и други тоталитарни режими и за почитане на жертвите им.  Премиерът Димитър Главчев , който положи цветя пред Мемориала на жертвите на комунизма,..

публикувано на 23.08.24 в 13:45

Пленерът "Погановски манастир" събира в Цариброд творци от пет страни

Международният художествен пленер "Погановски манастир" ще бъде открит тази вечер в галерия "Методи Мета Петров" в Цариброд, съобщи мултимедийният портал на български и на сръбски език ФАР. Посетителите ще могат да видят творби от миналогодишния пленер,..

публикувано на 23.08.24 в 13:06