Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Делян Пеевски: “Лукойл” ще внесе 500 млн. лв. данъци в хазната 

Снимка: lukoil.bg

Заплашената с отнемане на дерогацията за внос на руски петрол “Лукойл Нефтохим Бургас” е изразила готовност да плати 500 млн. лв. данъци. Това съобщи съпредседателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски след среща на парламентарните групи на ГЕРБ-ДПС, ПП-ДБ и ДПС в Народното събрание по повод предложението на ГЕРБ за отмяна на дерогацията на рафинерията.  

Участвали са също премиерът Николай Денков, финансовият министър Асен Василев, съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков и съпредседателят на “Демократична България” Атанас Атанасов.  

“Ако “Лукойл” не внесе тези суми - 500 милиона данъци и близо милиард във Фонда за енергийна сигурност, тогава ще поискаме отнемане на дерогацията”, заяви Делян Добрев, депутат от ГЕРБ и председател на парламентарната комисия по енергетика. 

В петък ще се състои извънредно заседание на парламента, за да бъде преодоляно ветото на президента Румен Радев върху Закона за енергетиката, каза още Делян Пеевски. Законът предвижда пълна либерализация на пазара на електрическа енергия за битовите потребители до 2026 г. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Семен Новиков в битка с Алиреза Мохмадипиани

Първо олимпийско злато за България от Париж 2024

България вече има своя първи олимпийски шампион на игрите в Париж. Семен Новиков срази на финала иранския борец Алиреза Мохмадипиани , който е световен вицешампион в категория до 87 кг в класическата борба. Новиков реализира категоричен резултат от..

публикувано на 08.08.24 в 21:40

Слънчево ще е, с валежи на северозапад и над Рило-Родопската област

В петък , 9 август, ще е слънчево. Заоблачаване ще има над северозападната половина от страната. Главно в планините в Западна и Централна България, ще превали. Минималните температури ще са между 14 и 21°, в София 15°. Максималните ще достигат от..

публикувано на 08.08.24 в 19:40

Борбата с огнената стихия в Славянка продължава

Над 150 огнеборци продължават битката с пожара в западния дял на планината "Славянка". На гръцка територия се активираха няколко огнища и успяха да навлязат в наситена с хвойнови насаждения гора на българската територия. За да се спре..

публикувано на 08.08.24 в 15:53