Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кирил Петков: Фокусираме се върху събирането на данъците от “Лукойл” 

Снимка: БГНЕС

“Разбрахме се, че няма смисъл от прекратяване на дерогацията след седем дни, защото това може да донесе стрес на пазара”, каза съпредседателят на “Продължаваме промяната – Демократична България” Кирил Петков след срещата на парламентарните групи на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС.  

Политическите сили, които подкрепят правителството, обсъдиха предложението на ГЕРБ дерогацията на “Лукойл” за внос на руски петрол да отпадне веднага, а не да се изчака октомври догодина, каквото е парламентарното решение. По думите на Кирил Петков, вместо върху незабавната отмяна на изключението, те ще се фокусират върху събирането на дължимите данъци от рафинерията.  

“С внасянето на законовите плащания от “Лукойл” ще се осигури със 73 стотинки по-евтино гориво за литър за крайния потребител”, заяви по-рано днес Делян Добрев, депутат от ГЕРБ и председател на парламентарната комисия по енергетика. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 12 юли 2024 г.

В "България днес" на 12 юли ви разказваме за едно българско село във Варненско, което е пример за оцеляване по български. В рубриката "По съседски" правим обобщение на по-значимите събития от Балканите през отминаващата седмица. Говорим за..

публикувано на 12.07.24 в 19:00

Българска делегация участва в отбелязване на годишнината от геноцида в Сребреница

Министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков присъства на възпоменателната церемония в Мемориалния център в Поточари по повод 29-ата годишнина от геноцида в Сребреница. В знак на почит към жертвите той положи цветя на мемориалната плоча и се..

публикувано на 12.07.24 в 09:04

Пловдив посреща състезатели по кану-каяк от цял свят

Гребният канал в Пловдив е домакин на две Световни първенства по кану-каяк, съобщиха организаторите. Най-напред, от 12 до 14 юли ще се състезават над 300 ветерани от 37 държави, а седмица след това, от 17 до 21 юли е Световното първенство за младежи и..

публикувано на 12.07.24 в 06:30