Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров започна турнира във Виена с успех

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за втория кръг в турнира от сериите ATP 500 във Виена. 32-годишният Димитров победи на старта италианеца Лоренцо Музети с 6:3, 6:4 за 94 минути, след като направи по един пробив в двата сета. С победата българинът изравни своите преки двубои срещу Музети на 1:1, след като загуби от него на четвъртфиналите в Акапулко през 2021 г. Димитров заработи 35 245 евро и 45 точки за световната ранглиста. 

Той  достигна до полуфиналите във Виена през миналия сезон, където загуби от бъдещия шампион Даниил Медведев от Русия. Медведев ще бъде отново съперник на Григор Димитров във втория кръг и тази година. Руснакът е поставен под номер 1 в ранглистата на турнира. Преди да се изправи срещу Димитров Медведев трябва да победи Артюр Фис от Франция. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В София дават началото на колоездачната обиколка на България

Тази вечер от 17,30 ч. пред храм-паметник "Св. Александър Невски" в центъра на София ще бъде даден стартът на 71-вата колоездачна обиколка на страната. Спортното състезание, което ще се проведе от 25 до 29 август, ще приключи в Габрово. В него ще..

публикувано на 24.08.24 в 10:30

В България се събират шампиони от световните бойни подиуми

Бургас е домакин на грандиозна галавечер, която събира на едно място десетки шампиони в бойните спортове. Престижната световна ММА организация провежда в събота, 24 август, състезания от веригата BRAVE 86, като за тях идват едни от..

публикувано на 24.08.24 в 10:05

Институцията на омбудсмана се обяви срещу стигматизирането в обществото

" Всяко действие, с което се създават условия за стигматизиране на група хора, преследване, разделение и омраза в обществото, противоречи на всички водещи международни стандарти за защита правата на човека, които Република България се е ангажирала..

публикувано на 24.08.24 в 09:55