Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Взети са мерки за сигурността на израелските туристи в България

Снимка: Министерство на туризма

"България е готова да посрещне израелски туристи през зимния сезон като безопасна туристическа дестинация. Взети са всички предпазни мерки, за да се гарантира сигурността на израелските гости", каза министърът на туризма Зарица Динкова на работна среща с посланика на Израел в България Йосеф Леви Сфари.

Министър Динкова, която в качеството си на зам.-министър на външните работи през 2021 г. беше и Националният координатор за борба с антисемитизма, е изразила личната си съпричастност към човешката трагедия, която преживява народът на Израел и е изказала своята загриженост за увеличените антисемитските изказвания, митинги и нападения след началото на терористичните нападения на терористичната група Хамас. Тя е заявила, че България осъжда бруталния терористичен акт срещу Израел от Хамас, довел до загуба на невинни животи.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Тиквени фантазии в Севлиево

Севлиево е „царството на тиквата“. Вкусният плод се отглежда в изобилие в тази част на Северна България. Не случайно местните са му посветили специален фестивал, който се провежда в рамките на Севлиевския есенен панаир. Тази година началото бе..

публикувано на 12.10.24 в 09:05

Бащи, разделени от децата си, за пореден път призоваха за споделено родителство

Бащи излязоха на пореден протест в столицата, настоявайки чрез промени в Семейния кодекс да се въведе споделеното родителство. Бащи призоваха за въвеждането на споделено родителство “ Голям проблем е, че дори да имаш режим на лични контакти с..

публикувано на 12.10.24 в 08:54

В събота ще превалява над Източна България

В събота , 12 октомври, минималните температури ще са между 12 и 17°, в София 12°. Преди обяд над Източна България ще е облачно, на места с валежи, но до края на деня и там валежите ще спрат. В останалата част от страната облачността ще се разкъсва..

публикувано на 11.10.24 в 19:45