Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Царибродският народен оркестър с първи концерт в БНР

Музика от България и Сърбия в навечерието на Деня на народните будители и Деня на Западните покрайнини

Снимка: БНР

Царибродският народен оркестър ще направи своята концертна премиера в Първо студио на БНР на 30 октомври, понеделник, от 19.00 ч. В навечерието на Деня на народните будители (01/11) и Деня на Западните покрайнини (08.11) сънародниците ни от този регион ще изнесат специален концерт в София по покана на Българското национално радио.

Царибродският народен оркестър е създаден през 2010 г. от ентусиасти, които имат свои професии, но ги събира любовта към музиката. Те  изпълняват стара градска и народна музика от България и Сърбия с желание да съхраняват традиционната музика на тази част на Балканите. Оркестърът участва в програмите на общественото Сръбско радио и телевизия (RTS). Чест гост са на събития, посветени на културата  на малцинствата, където представят традициите на българите от Сърбия.

През 2011 г. Царибродският народен оркестър участва в "Пирин фолк" в Сандански, където печели Втора награда на публиката за авторската си песен "Мила сестро, Стара планино".

През 2019 г. във Второ студио на Българското национално радио Оркестърът записа първия си албум с десет песни, три от които са авторски.



Билети в Рекламно-информационния център на БНР (бул. "Драган Цанков" №4) и в мрежата на Ивентим.

*Вход свободен за ученици от музикалните училища и студенти от НМА „Панчо Владигеров“, специалност „Музика“ към СУ, катедра „Музика“ към НБУ и АМТИИ "Проф. Асен Диамандиев" Пловдив, срещу  ученическа или студентска карта.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Остани"

В началото на летния сезон Atazar, Kris V и певицата Александра Иванова представиха съвместната си песен "Остани" с ефектно видео, което ни пренася на морския бряг. Александра се присъединява за пръв път към екипа на Атанас Зайков - Atazar и..

публикувано на 22.07.24 в 10:15

Младежка филхармония "София" и оркестърът на консерваторията във Винтертур ще свирят заедно в зала "България"

Младежка филхармония "София“ при Национално музикално училище "Любомир Пипков“ и оркестърът на консерваторията във Винтертур, Швейцария, излизат тази вечер от 19.00 ч. на сцената на зала „България“. Така в съвместния концерт в рамките на  10-тото издание..

публикувано на 20.07.24 в 07:10

"Джаз под звездите" на Камен бряг

Скалите над село Камен бряг, недалеч от Каварна, за десети път стават сцена за Фестивала "Джаз под звездите". Тази година той се провежда на 19 и 20 юли, като първата вечер почитателите на джаза ще се насладят на изпълненията на саксофонистката..

публикувано на 19.07.24 в 15:25