Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Топло ще бъде в последната неделя на октомври

Снимка: БТА


През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо. Минималните температури ще са между 10° и 15°, в София - около 10°. Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца.

Сутринта, на 29 октомври, на места в низините и около водните басейни видимостта ще бъде намалена. През деня ще е предимно слънчево. Ще духа слаб вятър от североизток. Температурите слабо ще се понижат и преобладаващите максимални ще бъдат между 20° и 25°, в София - около 21°.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен западен вятър, но до края на деня ще се ориентира от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 15°, на 2000 метра - около 10°.

Над Черноморието ще е предимно слънчево, но сутринта на места видимостта ще бъде намалена. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 22° и 25°. Температурата на морската вода е 19°-21°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В понеделник и вторник в Западна и Централна България ще бъде слънчево, а в Източна преди обяд ще бъде мъгливо или с инверсионна облачност, не са изключени и ръмежи. Вятърът ще е слаб от юг-югоизток. Минималните температури ще са между 8° и 13°, а максималните - между 22° и 27°.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Георги Паничерски при награждаването му с орден „Мадарски конник“ първа степен през 2021 г.

Закрива се почетното консулство в Монреал

Министерският съвет реши да бъде закрито почетното консулството на България в Монреал, провинция Квебек на Канада. Консулският окръг се закрива по молба на досегашния почетен консул Георги Паничерски, който е поискал да бъде освободен от..

публикувано на 26.06.24 в 21:30

Топло време с превалявания над Западна България в четвъртък

През следващото денонощие над западната половина от страната ще има краткотрайни валежи с гръмотевични бури и условия за градушки. Най-интензивни ще бъдат явленията в северозападните райони. В източната половина ще бъде предимно слънчево...

публикувано на 26.06.24 в 19:40
Георги Гвоздейков

До 2 години и 4 месеца България ще има 35 нови железопътни мотриси

Избран е изпълнител за доставката на 35 електрически мотрисни влака, съобщи транспортният министър. Пред Green Transition Forum 4.0 Георги Гвоздейков каза, че влаковете ще бъдат купени с пари по Плана за възстановяване и устойчивост...

публикувано на 26.06.24 в 19:15