Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Очаква се решението на ВАС за машинното гласуване

Пламен Тончев
Снимка: БГНЕС

Парламентарната Комисия за контрол над службите за сигурност изслуша председателя на Държавната агенция "Национална сигурност" Пламен Тончев заради отмененото машинно гласуване. ЦИК взе това решение в петък вечерта - ден преди първия тур на местните избори, на база на доклад на ДАНС за съмнения за манипулации. След изслушването Пламен Тончев каза, че на засекретеното заседание е предоставил цялата информация.
Очаква се Върховният административен съд тази вечер да се произнесе по решението на ЦИК, с което беше отменено машинното гласуване. То беше обжалвано от политически партии, участници в изборите и граждани.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Пловдив посреща състезатели по кану-каяк от цял свят

Гребният канал в Пловдив е домакин на две Световни първенства по кану-каяк, съобщиха организаторите. Най-напред, от 12 до 14 юли ще се състезават над 300 ветерани от 37 държави, а седмица след това, от 17 до 21 юли е Световното първенство за младежи и..

публикувано на 12.07.24 в 06:30

Рок легенди от DEEP PURPLE, MR. BIG и ACCEPT са специални гости на "Фестивала в долината на виното“

На голямата сцена на четвъртото издание на "Midalidare - Rock in the Wine Valley" от 12 до 14 юли, наред с хедлайнърите  DEEP PURPLE, MR. BIG и ACCEPT ,   участват още 13 банди от чужбина, сред които Axel Rudi Pell, Hammerfall, Beast in Black, The..

публикувано на 12.07.24 в 06:15

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 8

В осмия брой на предаването с водещ Красимир Мартинов разказваме за б ългарските стъпки в далечна Бразилия, описани в книгата на Даниел Методиев. От Венета Николова научаваме какво  предлага българската закусвалня на Шошана в Сао Пауло, а с..

публикувано на 11.07.24 в 12:00