Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В сряда се очаква застудяване

Снимка: БГНЕС

През нощта от запад облачността ще се увеличи и до сутринта на много места в Западна България и Централния Предбалкан ще превали дъжд. През деня облачността ще се разкъсва и намалява до предимно слънчево време. Ще духа умерен до силен западен вятър и с него ще нахлува студен въздух. Минималните температури ще бъдат между 10° и 15°, в София - около 12°, а максималните - 18°-20° в Северозападна България до 23°-25° в югоизточните райони от страната. В София максималната температура ще бъде около 19°. 

В планините ще бъде ветровито със силен вятър от западната четвърт. Преди обяд над масивите от Западна България и в района на Централен Балкан облачността ще бъде значителна и на места там ще превали дъжд. След обяд от запад облачността ще се разкъсва и намалява до предимно слънчево време. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 15°, на 2000 м - около 8°.

Над Черноморието облачността ще бъде променлива, по-често значителна в следобедните часове, но без валежи. Сутринта все още ще духа до умерен вятър от юг-югозапад, но след обяд ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Максималните температури ще бъдат между 21° и 25°, а на морската вода – 17°-21°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

На Балканите от запад облачността ще се разкъсва и ще намалява, в много райони до предимно слънчево време. Преди обяд на места в източните райони ще има слаби валежи от дъжд и температурите ще се понижат. Вечерта от запад ще започне ново увеличение на облачността. В Атина ще бъде 27 градуса, в Истанбул – 24°, в Букурещ – 23°, в Белград – 19°. 

В по-голямата част от Пиренейския полуостров и в Западна Европа ще бъде ветровито. В Северозападна Франция и на места от Британските острови ще превали. Над Централна Европа облачността ще бъде променлива, в Германия по-често значителна и там ще има слаби валежи от дъжд. След обяд дъжд ще завали и на места в Италия, в района на Алпите валежите ще бъдат от сняг. Над Северна и по-голямата част от Източна Европа облачността ще бъде значителна. Над Скандинавския полуостров и в северните части на Европейска Русия се очаква да завали сняг. В Рим ще бъде 21 градуса, във Виена – 16°, в Мадрид – 15°, в Париж, Мюнхен и Москва – 14°, в Санкт Петербург – 6°, в Стокхолм – 5°. 

В Кейптаун ще бъде 30 градуса, в Мелбърн – 17°, в Ню Йорк – 8°, в Чикаго – 6°.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Температурите леко се понижават

През нощта , главно в Североизточна България, ще има временни увеличения на облачността и на отделни места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. В останалите райони на страната ще е предимно ясно. Ще духа слаб вятър от север-североизток...

публикувано на 22.07.24 в 19:05

България днес - 22 юли 2024 г.

В „България днес“ на 22 юли слушайте репортаж от първия ден на годишната среща на Асоциацията на българските училища зад граница.  Украинският фотограф Олександър Барон говори за изкуството, бесарабските българи и войната, а д-р Филип Петрунов – за..

публикувано на 22.07.24 в 19:00

Пожарът във Воден е овладян, усилията се насочват към границата с Гърция

Пожарът на територията на селата Воден, Крайново и Странджа, община Болярово, е овладян и локализиран. На място екипи на МВР ще следят за недопускане на възпламеняване, съобщи министърът на вътрешните работи Калин Стоянов. Междувременно тече процесът и по..

публикувано на 22.07.24 в 16:34