Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Няма бивши хъшове" – напомнят ни актьорът Валери Йорданов и No More Many More

Снимка: No More Many More

Самородни, широкоспектърни и винаги свободни, No More Many More са научили много за десетилетие на българската музикална сцена, но едно е сигурно – алтернативната група не прави компромиси със стила си, запомнящите се мелодии и силни текстове изцяло на български език.

Артистичната свобода е сапуненото мехурче, което се носи във въздуха вече десет години около фронтмена, основен композитор и текстописец на бандата Методи Кръстев и увлича публиката. А No More Many More са обичани и заради своята активна гражданска позиция и мнения, които смело изразяват в песните си от 2013 година.

No More Many More отбелязаха своите 10 години на сцената с концерт, в който представиха най-новата си песен "Няма бивши хъшове". В нея групата си партнира с актьора Валери Йорданов като вокалист и автор на част от текста на песента, написан на фолклорна основа. В края чуваме и гласа на неговата дъщеря – Яна Йорданова.

Музикалното видео, на което Валери е и режисьор, съчетава документални кадри от работата на групата в студиото, както и кадри от "Хъшове“ – емблематичния спектакъл на режисьора Александър Морфов, в който Валери Йорданов изпълнява една от централните роли, а финалът изразява цялата българска драма за мечтаната, но неосъществена свобода.

Редактор: Диляна Трачева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Младежка филхармония "София" и оркестърът на консерваторията във Винтертур ще свирят заедно в зала "България"

Младежка филхармония "София“ при Национално музикално училище "Любомир Пипков“ и оркестърът на консерваторията във Винтертур, Швейцария, излизат тази вечер от 19.00 ч. на сцената на зала „България“. Така в съвместния концерт в рамките на  10-тото издание..

публикувано на 20.07.24 в 07:10

"Джаз под звездите" на Камен бряг

Скалите над село Камен бряг, недалеч от Каварна, за десети път стават сцена за Фестивала "Джаз под звездите". Тази година той се провежда на 19 и 20 юли, като първата вечер почитателите на джаза ще се насладят на изпълненията на саксофонистката..

публикувано на 19.07.24 в 15:25
Керана и космонавтите

"Толкоз мога"

За пета поредна година Sofia Summer Fest – летният фестивал на София – ще предложи незабравими изживявания в разгара на лятото. В Южния парк, в най-горещите 30 дни от сезона, жителите и гостите на столицата ще имат възможност да се насладят на театър,..

публикувано на 17.07.24 в 10:15