Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ден за размисъл преди втория тур на местните избори в България

Снимка: БГНЕС

Днес, 4 ноември, в България е ден за размисъл преди втория тур на местните избори. Отново в сила е забрана за политическа агитация и огласяване под каквато и да е форма на прогнозни резултати от допитвания до общественото мнение, която ще е в сила до края на изборния ден в неделя.

Местната власт има право да забрани продажбата на алкохол на територията на общината си.

На 5 ноември ще гласуваме само за кмет на община, кмет на район или кмет на кметство. Избори ще има в населените места, в които на 29 октомври никой от кандидатите за кметове не е успял да спечели над 50% от подадените гласове.

Изборният ден в неделя ще започне в 7.00 часа и ще приключи в 20.00 часа. В случай на опашки пред някои секции времето за гласуване може да бъде удължено от Централната избирателна комисия до 21.00 часа.

Ако не ни мине черна котка път, в утрешния ден за първи път на местни избори ще имаме смесен вот – с хартиена бюлетина и с машина, след като скандал доведе до отпадането на тази схема на първия тур. Гласуване ще има в над 7250 секции, в 5900 от тях - и с машини.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Патриарх Даниил

Патриарх Даниил призова вярващите да се молят за Украинската православна църква

Българският патриарх Даниил призова вярващите да се молят за укрепването на застрашената от закриване Украинска православна църква. Той оглави отслужената днес света литургия в храм “Св. Иван Рилски” в Перник. “ Нека усърдно се молим Господ да ги..

публикувано на 25.08.24 в 15:52

Две новородени рисчета привличат вниманието в столичния зоопарк

В столичната Зоологическа градина се радват на две малки рисчета, родени на 11 юни т.г., съобщиха от зоопарка. Майка им Куанта идва от Мюнхенския зоопарк, а баща им Моргул – от виенския Шьонбрун. Евроазиатските рисове са включени в Европейската..

публикувано на 25.08.24 в 14:14

В Бургас почетоха паметта на загиналите в катастрофа с мигранти полицаи

Полицаи и граждани участваха в Бургас в благотворително пешеходно шествие в памет на двама служители на МВР – Атанас Градев и Йордан Илиев, загинали на пътя. Днес се навършват 2 години откакто автобус с мигранти блъсна на кръгово кръстовище в морския..

публикувано на 25.08.24 в 13:41