Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

София е домакин на Х международен юбилеен конгрес на психолозите

Снимка: БГНЕС

На 3-ти и 4-ти ноември в Софийския университет "Климент Охридски“ ще се състои Десети международен конгрес по психология. По информация на Дружеството на психолозите в България, по време на форума ще бъдат представени около 180 научни доклада, засягащи теми, свързани с прекомерното използване на интернет и социални мрежи. 

Ще бъдат представени и няколко изследвания, свързани с психичното благополучие и времевите измерения на удовлетвореността от живота сред жените в зряла възраст; отражението на социалните мрежи върху междуличностната връзка; влиянието на социалните мрежи върху агресивността на децата; отражението на кърменето върху следродилната депресия и др. 

По думите на Стою Недин, заместник-председател на дружеството, електронната среда създава множество негативни ефекти върху психиката на хората, особено сред подрастващите и сред необвързаните хора.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Топла неделя почти без валежи

В неделя ще бъде слънчево. Следобед над източните и планинските райони ще има временни увеличения на облачността, но почти няма да вали. Максималните температури ще бъдат между 25° и 30°, в София – около 27°. Над планините ще бъде предимно..

публикувано на 07.09.24 в 18:30
Румен Радев

Румен Радев очаква ЦИК да контролира изпълнението на разпоредбите на Изборния кодекс

“ Очаквам ЦИК да следи за стриктното изпълнение на разпоредбите от Изборния кодекс .” Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти в Раднево, където участва в тържеството по повод 60-годишнината от обявяването на града. “ Тук не става..

публикувано на 07.09.24 в 12:49
Радан Кънев

Екатерина Захариева ще бъде българският еврокомисар

“ Очакването е Урсула фон дер Лайен да избере жена като кандидатура от България за еврокомисар основно заради силно нарушения баланс на половете в очаквания нов състав на Европейската комисия .” Тази прогноза направи пред бТВ евродепутатът Радан Кънев..

публикувано на 07.09.24 в 11:35