Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Делегация начело с премиера отива на посещение в Израел

Николай Денков
Снимка: БТА

Премиерът Николай Денков ще посети Израел в понеделник, 6 ноември, съобщи правителствената пресслужба. В Йерусалим Денков ще се срещне с израелския си колега Бенямин Нетаняху. В българската делегация е също вицепремиерът и външен министър Мария Габриел.

България е сред страните от ЕС, които веднага на всички нива на държавните институции - президент, правителство, парламент категорично осъди нападението над Израел от "Хамас" на 7 октомври и изрази солидарност с народа на Израел. Позицията беше повторена и на проведената Молитва за мир в Софийската синагога на 15 октомври с участието на президента, външния министър, председателя на парламента, министри, народни представители, посланици и представители на еврейската общност. На събитието бе заявено, че Израел има право да отговори с всички средства, разрешени от международното право. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

60 метрова трапеза сближи съседи и столичани в София

„Донеси храна. Опознай съседа", под това мото община „Оборище“ организира „Голямата маса“. В събота общата трапеза затвори за коли централната столична улица „Екзарх Йосиф“. Опънатата 60 метрова маса събра съседи, но също гости и туристи. Край масата с..

публикувано на 28.07.24 в 15:41

Български момичета спечелиха медали на Европейската олимпиада по информатика

С 3 медала и почетна грамота се окичи българският национален отбор по информатика на четвъртата Европейска олимпиада по информатика за момичета. Надпреварата се проведе от 21 до 27 юли 2024 г. във Велдховен, Нидерландия, съобщи ръководителят на отбора..

публикувано на 28.07.24 в 14:14

В ПП-ДБ и БСП се надяват на успех в третия мандат за съставяне на правителство

Шансовете да се сформира правителство с третия мандат, са малки, ''но би могло да се случи чудо'', изрази очакване съпредседателят на „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) Атанас Атанасов. За БНР той заяви, че тяхната коалиция ще..

публикувано на 28.07.24 в 13:46