Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Русия изгони кореспондента на БНР в Москва

Ангел Григоров

Кореспондентът на БНР в Москва Ангел Григоров официално върна на 7 ноември своята журналистическа акредитация в руското външно министерство. Посъветван е в двуседмичен срок да напусне страната. 

От 1 ноември на Григоров е забранено да изпълнява своята журналистическа работа в Москва след изгонването от България на Александър Гацак - кореспондент на "Российская газета". Тогава в сайта на руското външно министерство беше съобщено, че на Григоров е наредено да предаде акредитацията си, като "реципрочна мярка" в отговор на "преследването" на Гацак от българските служби, които го обявиха за заплаха за националната сигурност. 

Ръководството на БНР вече официално заяви, че "изгонването от Русия на единствения кореспондент на българска медия е изцяло политически акт в ущърб на свободата на достъп до информация". 



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Родителски организации защитиха Закона за предучилищното и училищното образование

Около 40 родителски организации от цялата страна подкрепиха промените в Закона за предучилищното и училищното образование, забраняващи пропагандата на нетрадиционна сексуална ориентация в училищата. Според тях Конституцията позволява ограничаване на..

публикувано на 25.08.24 в 12:22

Естония пуска две евромонети по дизайн на българина доц. Светлин Балездров

Естонската централна банка пусна колекционерска монета, чието художествено оформление е дело на българския дизайнер и преподавател в Националната художествена академия доц. Светлин Балездров. Монетата с номинал от 8 евро е изработена от сребро, има..

публикувано на 25.08.24 в 11:23

Спомен за оперния бас Борис Христов като емблема на България от края на XX в.

Фотоизложба, посветена на личността на големия български оперен бас Борис Христов може да бъде разгледана до 28 август в София. Експозицията се организира от отдел "Култура, археология и културно наследство" на община Пловдив и е по повод 110 години..

публикувано на 25.08.24 в 10:05