Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Досегашният лидер на ДПС Мустафа Карадайъ подаде оставка

Снимка: БТА

Мустафа Карадайъ подаде оставка като председател на Движението за права и свободи на заседание на Централното оперативно бюро, съобщи пресцентърът на ДПС. Не са ясни мотивите за това решение, което обаче беше прогнозирано от негови съпартийци. През последните месеци депутатът Делян Пеевски, определен за съпредседател на парламентарната група, коментираше политическите събития и оповестяваше важните партийни решения.  

Почетният председател Ахмед Доган поема оперативното ръководство на партията до провеждането на Национална конференция. 

На рождения му ден почетният председател на ДПС Ахмед Доган пожела на Мустафа Карадайъ мяра в личния живот и в политиката, а думите му бяха разтълкувани от мнозина като жълт картон.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Юли приключва със слънчево и топло време над цялата страна

В сряда , 31 юли, ще е слънчево и топло. Над източната половина на страната ще има умерен вятър от североизток. Минималните температури ще са между 15 и 21°, в София 16°. Максималните ще са от 30 до 35°, в столицата 30°.  По Черноморието  ще..

публикувано на 30.07.24 в 19:35

Започна евакуация на селата в близост до границата с РСМакедония

Системата BG-ALERT издаде предупреждение за евакуация за жителите на пет села в община Струмяни, заради големия пожар, който избухна в района на Малешевската планина, в близост до границата с Република Северна Македония. Пожарът там продължава..

публикувано на 30.07.24 в 17:28

Около 1/6 от българското население няма средства дори за едноседмична почивка

Близо 1 милион души в България не могат да си позволят дори едноседмична почивка. Данните са от анализ на Европейския синдикален институт към Европейската конфедерация на профсъюзите и бяха представени от КНСБ. Те показват, че общо 40 млн. или 15%..

публикувано на 30.07.24 в 17:18